Kako opraviti revizijo varnosti WordPress (korak za korakom)

kako izvajati revizijo varnosti v WordPressu


Želite izvesti varnostno revizijo WordPressa?

Izvajanje varnostne presoje na vašem spletnem mestu ima lahko velike prednosti.

 • Pomaga vam spremljati dogajanje na vašem spletnem mestu.
 • Pripravlja vas na običajne in manjše težave, ki bi se lahko nenadoma pojavile.

V tej vadnici vam bomo pokazali, kako korak za korakom opraviti revizijo varnosti v programu WordPress..

Izvajanje revizije varnosti v WordPressu

Najboljša stvar pri WordPressu je, da je s svojim ogromnim seznamom vtičnikov vse zelo preprosto. S temi vtičniki lahko najdete rešitev skoraj vsake težave.

Tudi izvedba revizije varnosti ni težka, če veste, kateri varnostni vtičnik uporabite za najboljše rezultate. Na splošno je na voljo več možnosti. Vendar bi radi priporočili vtičnik WP Security Audit Log.

Dnevnik preverjanja varnosti WP – pregled

Dnevnik nadzora varnosti WP

WP Security Audit Log je močan vtičnik, ki vam pomaga prepoznati kakršno koli sumljivo vedenje na vašem spletnem mestu. S tem vtičnikom lahko preprosto zaščitite spletno mesto pred kakršnimi koli zlonamernimi krampami, tako da nadzirate dnevnike WordPress.

Z WP Security Audit Log spoznate, kaj počne vsaka prijavljena oseba, tako da lahko opazite vsako zlonamerno vedenje, preden postanejo grožnja.

Z oceno 4,8 zvezdice in več kot 1 milijonom prenosov je ta vtičnik ena najboljših možnosti za izvedbo revizije varnosti na vašem mestu WordPress. Ta vtičnik je združljiv z najnovejšimi različicami WordPress-a in nemoteno deluje poleg vseh drugih vtičnikov na vašem spletnem mestu.

Zdaj pa poglejmo, kako uporabiti ta vtičnik po korakih.

1. korak: Namestitev in konfiguracija dnevnika nadzora varnosti WP

Prvi korak je prenos in namestitev dnevnika preverjanja varnosti WP na vašo stran WordPress. Tukaj je opisano, kako namestiti vtičnik WordPress.

Ko je vtičnik aktiviran, bo na vašem zaslonu prikazano sporočilo z vprašanjem, ali želite zagnati čarovnika za osnovne nastavitve vtičnika. Kliknite možnost Da.

Tako boste svoj vtičnik pripravili za postopek konfiguracije. Nato vam bo postavil nekaj vprašanj. Previdno jih preglejte in jim odgovorite tako, da pod vprašanjem označite pritrdilno ali ne. Tu lahko izberete tudi obdobje, za katero želite hraniti svoje podatke v svojem dnevniku. Lahko se odločite za zadnjih 6 mesecev, 12 mesecev itd..

Če želite, lahko nehate slediti dnevnikom katerega koli določenega uporabnika.

V zadnjem koraku se prikaže sporočilo za potrditev zaključka postopka namestitve. Samo zadeti Dokončaj in pripravljeni ste za začetek.

2. korak: Spremljanje dogodkov z varnostnim pregledom varnosti WP

Ko je vaš vtičnik nastavljen, lahko začnete spremljati dogajanje na svojem mestu WordPress. Za to pojdite na nadzorno ploščo in na levi strani zaslona boste videli možnost Dnevnikov revizije.

Kliknite možnost pregledovalnika dnevnika revizije. Prikaže se dejavnost, ki jo je vtičnik pravkar opravil na vašem spletnem mestu.

Dobili boste pomembne podrobnosti, kot so datum dogodka, uporabnik, IP naslov uporabnika in sporočilo o dogodku.
Če se uporabnik prijavi na vaše spletno mesto, lahko natančno ugotovite, kdo je to in lahko vidite uporabnikovo aktivnost na spletnem mestu. Spoznate tudi njihov IP naslov.

3. korak: Nadzor nad dogodki z varnostnim pregledom varnosti WP

Vtičnik omogoča tudi nadzor nad dogodki, ki jih želite dodati na svoje spletno mesto. To lahko storite tako, da greste Revizijski dnevnik »Omogoči / onemogoči dogodke.

Pod Nivo dnevnika možnost, lahko izbirate med tremi različnimi možnostmi.

 • Osnovni
 • Geek
 • Po meri

Preprosto kliknite puščico in izberite najboljšo izbiro. Na podlagi te možnosti boste na tej strani videli dogodke in opise. Tu lahko posamezne dogodke omogočite ali onemogočite tako, da potrdite / počistite potrditvena polja ob njih.

4. korak: Zaključek seje prijavljenega uporabnika

Z revizijskim dnevnikom poleg spremljanja aktivnosti na vašem spletnem mestu lahko tudi s klikom miške prekinete uporabniško sejo. Za to pojdite na nadzorno ploščo in izberite Pregled revij »Prijavljeni uporabniki

Tu lahko vse seje prekinete skupaj ali jih naredite posebej za svoje uporabnike. Če želite vse skupaj prenehati, uporabite možnost na vrhu. Če želite končati eno sejo uporabnika, pritisnite gumb Prekini poleg določenega uporabnika in vaše delo je končano.

5. korak: Prenos poročil dnevnika

Naslednji korak je prenos poročil, ki jih ustvari vtičnik. Preden jih naložite, lahko upravljate in nadzorujete vrsto poročila, ki ga želite prenesti.

To lahko storite tako, da greste Dnevniki revizije »Poročila. Tu boste imeli dva različna zavihka.

Pod prvo, ki pravi Ustvari & Konfigurirajte periodična poročila, lahko izberete vrsto poročila in razpon podatkov. Omogoča tudi izbiro oblike poročila in konfiguriranje nastavitev za nalaganje periodičnih poročil.

Na drugem zavihku, ki piše o statističnih poročilih, lahko izberete obseg podatkov, merila in obliko poročila. Ko končate, samo pritisnite gumb Ustvari poročilo, da prenesete poročilo.

Če občasno prenašate ta poročila, ste lahko prepričani, da imate varnostne kopije vseh podatkov v primeru nesrečnih dogodkov.

To je to. Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako opraviti revizijo varnosti v WordPressu. Če še niste opravili revizije, to storite zdaj. Medtem bi vas morda zanimalo tudi branje celotnega varnostnega vodnika za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map