MonsterInsights vs Jetpack Stats – Kaj je bolje?

MonsterInsights proti Jetpack Stats


MonsterInsights vs Jetpack Stats: kdo bi zmagal? Če to sprašujete, potem verjetno iščete najboljši vtičnik za sledenje obiskovalcem spletnega mesta in odkrivanje statističnih podatkov o njihovih interakcijah na vašem spletnem mestu.

WordPress ponuja več analitičnih vtičnikov za opravljanje teh funkcij, vendar sta MonsterInsights in Jetpack Stats daleč najbolj priljubljena; in z dobrim razlogom. Kateri je res najboljši za VAŠE potrebe?

V tem članku bomo podrobno primerjali statistiko MonsterInsights in Jetpack, tako da boste lahko sprejeli končno odločitev.

Splošni pregled: MonsterInsights proti Jetpack Stats

Kaj so MonsterInsights?

The MonsterInsights vtičnik deluje na vašem spletnem mestu ali spletnem dnevniku WordPress, tako da je brez težav integracija z Google Analytics. Kot najmočnejše in najbolj priljubljeno orodje za analitiko spletnih mest, ki izkorišča moč Google Analytics na vašem spletnem mestu, vam lahko ponudimo podrobne informacije in statistiko o obiskovalcih vašega spletnega mesta in o tem, kako vplivajo na vašo vsebino.

Čeprav je Google Analytics lahko težavno nastaviti samostojno, MonsterInsights naredi preveč preprosto, tudi za absolutne začetnike. Postopek namestitve postane brez težav, saj vam odvzame nekaj minut, ne več ur; ni potrebno znanje kodiranja.

Poleg tega ne vidite samo vseh privzetih statističnih podatkov, ki jih ponuja Google Analytics, temveč tudi izpopolnjene meritve. Dogodki, statistika e-trgovine in toliko več bodo na dosegu roke in pripravljeni za ogled.

MonsterInsights je veliko boljši od lastne uporabe storitve Google Analytics kot uporabniško izkušnjo kot glavno prednostno nalogo. Začetnikom prijazen in enostaven za uporabo, MonsterInsights je vzhajajoča zvezda, ki se ne bo nehala vzpenjati.

Kaj je statistika Jetpacka?

Jetpack je sestavljen vtičnik, ki vključuje številne funkcije, ki bi jih lahko našli pri roki za vaše spletno mesto; vključno z varnostjo, zaščito pred neželeno pošto in varnostno kopijo spletnega mesta. Jetpack Stats je eden od modulov, ki ga lahko dodate vtičnik Jetpack kot dodatno funkcijo.

Ko aktivirate statistiko Jetpack, po namestitvi in ​​aktiviranju vtičnika Jetpack lahko z njim uporabite za ogled poročil o obiskovalcih vašega spletnega mesta in o tem, kako vplivajo na vaše spletno mesto WordPress.

Do zdaj tako dobro? Na tej točki analize se zdi MonsterInsights vs Jetpack statistika skoraj enaka, kajne? No, vse, kar se bo spremenilo v naslednjem razdelku …

Kako deluje: MonsterInsights vs Jetpack Stats

MonsterInsights

MonsterInsights je v prvi vrsti integracijski vtičnik Google Analytics. Vse, kar morate storiti, je, da povežete svoj račun za Google Analytics z MonsterInsights. Če že nekaj časa uporabljate Google Analytics za sledenje podatkom svojega spletnega mesta, boste rezultate dobili takoj. Vaša nadzorna plošča bo izgledala nekako takole:

Nadzorna plošča MonsterInsights

Če niste nov v storitvi Google Analytics, lahko traja do 48 ur, da se rezultati prikažejo na nadzorni plošči MonsterInsights.

Če bi Google Analytics (GA) uporabljali brez MonsterInsights, bi morali ročno vstaviti kodo GA v datoteke s temami. To je še posebej zastrašujoča naloga za začetnike ali kogar koli brez veščin kodiranja; in ima veliko tveganj. Že najmanjša napaka v kodiranju lahko prekriva vaše podatke v storitvi Analytics ali, še huje, zlomi vaše spletno mesto.

Z MonsterInsights lahko z le nekaj kliki miške nastavite celo najbolj napredno sledenje Google Analytics. Nastaviti je neverjetno enostavno in je priročno nameščen na vašem spletnem mestu WordPress. Za ogled poročil vam ni treba obiskati svojega spletnega mesta na platformi drugih proizvajalcev.

Najboljše od tega, da boste izkoristili moč Google Analytics – najmočnejšega, najnatančnejšega orodja za analizo spletnih strani, ki je danes na voljo.

Jetpack

Jetpack Stats je del vtičnika Jetpack. Pomeni, da je Jetpack Stats le opomba na dolgem seznamu drugih funkcij, vključenih v celoten vtičnik Jetpack. Medtem ko je bil MonsterInsights zgrajen zgolj z mislijo na analitiko, so analitične funkcije Jetpack Stats zgolj stranska misel.

Če želite Jetpack omogočiti na svojem spletnem mestu ali osebnem blogu, boste morali ustvariti račun WordPress.com in spletno mesto povezati s tem računom. Ker Jetpack uporablja lastno orodje za analitično blagovno znamko, ne pa za integracijo z Google Analytics, lahko traja nekaj časa, da se informacije začnejo prikazovati. Vaša nadzorna plošča bo izgledala nekako takole:

Nadzorna plošča statistike Jetpack

Na žalost je na nadzorni plošči WordPress na voljo le majhen del statistike vašega spletnega mesta. Če si želite ogledati “polno” analitiko, se boste morali prijaviti in preiti na svoj račun WordPress.com. Tudi takrat poročila ne bodo tako popolna ali celovita, kot bi bila, če bi uporabljali Google Analytics ali MonsterInsights.

Značilnosti sledenja: MonsterInsights vs Jetpack Stats

MonsterInsights

Z MonsterInsights boste imeli dostop do vseh vrst naprednih funkcij sledenja, ki si jih lahko zamislite. Menijska vrstica, ki je priročno nameščena na vašem spletnem mestu WordPress, izgleda tako:

Vrstica menija MonsterInsights

V tej menijski vrstici lahko dostopate do:

  • Sledenje prenosov
  • Sledenje e-trgovini
  • Dimenzije po meri
  • Sledenje oglasov
  • Spremljanje napotitev
  • Statistika v realnem času
  • Sledenje obrazcem
  • In še veliko več …

Ker je bil MonsterInsights zgrajen z mislijo na analitiko, je sledenje njegova ena funkcija; in to počne z odliko.

Statistika Jetpacka

V menijski vrstici za Jetpack Stats vam povemo vse, kar morate vedeti o njegovih značilnostih:

Vrstica menijev statistike Jetpack

Ker je Jetpack Stats le majhen del celotnega vtičnika Jetpack, ponuja le najosnovnejša poročila o sledenju. Ogledate si lahko svoje skupne obiske, skupne komentarje in nekaj drugih osnovnih statistik; vendar niso na voljo nobene napredne funkcije sledenja.

Bloat: MonsterInsights proti Jetpack Stats

MonsterInsights

MonsterInsights ponuja vse bistvene funkcije, ki jih boste želeli dobiti analitiko spletnega mesta, ki jo potrebujete. Ima en namen: pridobiti podatke, ki jih potrebujete, na primeren način za vas.

Je lahka in brez napihnjenosti. Čeprav lahko dodatne funkcije implementirate z nameščanjem dodatkov, ste lahko prepričani, da vse te funkcije delujejo skupaj v smeri enega skupnega cilja. Tudi pri vsakem nameščenem dodatku je edini poudarek MonsterInsights osredotočen na zbiranje podatkov in vam jih preprosto posreduje..

Statistika Jetpacka

Ker je Jetpack Stats le stranska značilnost glavnega vtičnika Jetpack, ne morete dostopati do statistike Jetpack brez namestitve Jetpacka in vseh njegovih funkcij.

Jetpack je napolnjen z več kot 100 temami, varnostnimi funkcijami, možnostmi varnostnega kopiranja, gostovanjem slik in obilico drugih funkcij. Vsi, ki so spodobni, za kar so; če pa iščete izključno orodje za sledenje analitike, boste razočarani.

Jetpack se lahko počuti izjemno napihnjen, še posebej, če vas edina funkcija zanima Jetpack Stats.

Cenitev

Tako MonsterInsights kot Jetpack imata na voljo brezplačno osnovne različice v skladišču vtičnikov WordPress.

Za dodatne funkcije lahko kupite MonsterInsights, ki se začne pri 99,50 USD na leto. Lahko pa Jetpack dobite že pri 39,00 USD na leto.

Pomoč strankam

Za brezplačne različice vtičnikov tako MonsterInsights kot Jetpack ponujata podporo prek forumov WordPress.

Za katero koli plačljivo različico MonsterInsights boste imeli prednostno podporo in možnosti profesionalne nastavitve. Ni važno, če kupite najmanj drago ali najbolj, boste deležni enake pozornosti in skrbi.

Z Jetpackom dobijo največ podpore le tisti, ki vložijo največ denarja. Stranke nižje stopnje so urejene samo za podporo po e-pošti, medtem ko najvišje plačane stranke prejemajo podporo po e-pošti, prednostno podporo in nastavitvene storitve.

Zaključek

Ko gre za preprosto uporabo, natančnost in lastnosti; MonsterInsights je jasen zmagovalec v bitki med MonsterInsights proti Jetpack Stats.

MonsterInsights lahko prenesete in začnete uporabljati takoj, tako da obiščete njihovo spletno stran.

Ne zamudite tega članka o Grammarlyju proti Hemingwayu proti Jetpacku.

Upamo, da vam je ta članek pomagal izbirati med MonsterInsights proti Jetpack Stats. Če vam je bila ta objava všeč, boste morda uživali tudi v našem poglobljenem pregledu vtičnika MonsterInsights.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me