Shopify vs. WooCommerce – katera je najboljša platforma e-trgovine (2020)

Shopify vs. WooCommerce


Iščete platformo za e-trgovino za svojo spletno trgovino? Se sprašujete, katero platformo izbrati med Shopify in WooCommerce? Obe sta priljubljeni platformi e-trgovine za ustvarjanje spletne trgovine.

Izbira pravilne rešitve za e-trgovino za vaše potrebe je ključnega pomena za vaše podjetje, saj je težko odstopiti od prvotne odločitve, če se izkaže, da gre za slabo ujemanje.

V tem članku bomo primerjali Shopify in WooCommerce, da se boste lahko odločili, katera platforma je za vas najboljša.

Ker gre za zelo natančno primerjavo Shopify-ja v primerjavi z WooCommerce, je na voljo kratka vsebina, ki vas bo seznanila s tem, kar bomo pokrivali:

 1. Pregled
 2. Enostavnost uporabe
 3. Cena
 4. Prehodi za plačila
 5. Dodatki
 6. Prilagodljivost
 7. Zaključek

1. Pregled: Shopify vs. WooCommerce kot najboljše platforme za e-trgovino

Kaj je Shopify?

Shopify je priljubljena platforma za e-trgovino, ki omogoča ustvarjanje spletne trgovine, prejemanje plačil od strank, upravljanje izdelkov in gradnjo tržnice v enem. Shopify upravlja spletno gostovanje, SSL certifikat, spletno varnost in vse druge vidike vaše e-trgovine. Funkcije, ki so vključene v vašo spletno trgovino, bodo odvisne od načrta, ki ga kupite pri Shopify.

Preberite naš celoten pregled Shopify.

Kaj je WooCommerce?

WooCommerce je na drugi strani platforma za e-trgovino, ki skupaj z WordPressom deluje kot vtičnik. Ker je narejeno za WordPress, lahko izkoristite prednosti ustvarjanja popolnega spletnega mesta za svojo spletno trgovino z najboljšim sistemom za upravljanje vsebin (CMS) na svetu. WooCommerce je vtičnik z odprto kodo, tako da lahko spletno trgovino prilagodite, kolikor je potrebno, in ne bo nobenih omejitev glede dodajanja funkcij na spletnem mestu e-trgovine..

Ne zamudite priložnosti, da preverite priljubljeni tržni delež CMS.

Za oblikovanje spletne trgovine lahko uporabite tudi zgornje teme WordPress. Za funkcije lahko vedno pogledate najboljše WordPress vtičnike, da raziščete neomejene možnosti za spletno mesto e-trgovine.

Da bi vam še naprej pomagali pri odločitvi, nadaljujmo v celoti vpogled v funkcije platform …

2. Enostavnost uporabe

Pri ustvarjanju spletne trgovine boste želeli preprosto in enostavno rešitev. Idealna platforma je tista, ki vam omogoča, da sami ustvarite spletno trgovino, ne da bi morali najeti razvijalca.

Enostavnost uporabe – preskusite

Shopify je platforma z enim oknom, ki obravnava vse za vas, kot so gostovanje, namestitev, posodobitve in upravljanje vaše spletne trgovine. Shopify ne gre več, da bi zagotovili, da je vaše spletno mesto za e-trgovino varno, združljivo z vsemi brskalniki in prijazno mobilnim napravam. Shopify upravlja tudi z uspešnostjo spletnega mesta, varnostnim kopiranjem in hitrostjo nalaganja vaše spletne trgovine.

Shopify nadzorno ploščo

Lahko se preprosto prijavite in izberete obliko predloge za svojo spletno trgovino in že boste pripravljeni. Spletni vodič vam bo pomagal pri prilagajanju, dodajanju izdelkov in upravljanju vaše prodaje.

Ima ustvarjalnik povleci in spusti, ki vam pomaga pri dodajanju izdelkov, upravljanju poročil in prilagajanju trgovine. Prav tako lahko upravljate s prodajo in zalogom svojega spletnega mesta.

Shopify prihaja z lastnimi orodji za oblikovanje in razvoj, ki omejujejo vaš nadzor na ravni prilagoditve. Vendar pa lahko uporabite razpoložljive dodatke s tržnice Shopify, da dodate funkcije v svojo trgovino.

Ta članek ne zamudite na najboljših platformah e-trgovine za multivendor market.

Imajo ogromno zbirko dodatkov in predlog za oblikovanje, ki omogočajo ustvarjanje čudovite spletne trgovine. Shopify je neverjetna platforma za začetnike in je preprost za uporabo.

Enostavnost uporabe – WooCommerce

WooCommerce je vtičnik WordPress, kar pomeni, da boste morali ustvariti WordPress spletno mesto, da nanj namestite WooCommerce. Boste morali ročno posodobiti svojo spletno trgovino in zaščititi spletno mesto WordPress pred hekerji. Ker deluje z WordPressom, lahko s pomočjo vtičnikov upravljate te naloge za vas.

Pozdravno sporočilo družbe WooCommerce

Z WooCommerce lahko trgovino prilagodite tako, da dodate neomejene funkcije. Poleg tega lahko uporabite tudi več kot 50.000 vtičnikov WordPress in veliko vtičnikov za e-trgovino, da dodate kakršno koli funkcionalnost, ki bi si jo kdaj želeli na svojem spletnem mestu.

Slaba stran WooCommerce je, da ni privzetega ustvarjalca povleci in spusti, ki bi oblikoval vaše spletno mesto. Vendar pa lahko z vtičniki WordPress, kot sta Beaver Builder ali tema Divi, dodate funkcionalnost graditelja spletnih strani v svojo spletno trgovino. Ti vtičniki bodo prispevali k skupnim stroškom izdelave vaše spletne strani za e-trgovino.

Čeprav obstaja čarovnik za nastavitev vsega, kar morate storiti v storitvi WooCommerce, je še vedno nekoliko presenetljiv zaradi neomejenih možnosti in prilagodljivosti, ki vam jih ponuja. To otežuje postopek vkrcanja, če ga primerjate s Shopifyjem.

Zmagovalec: Tu je zmagovalec Shopify. Osredotoča se na uporabnike začetnike, ki šele začnejo svoje spletno poslovanje. WooCommerce je zelo prilagodljiv, vendar ima nekaj krivulje učenja za obvladovanje v celoti.

3. Stroški

V začetnih fazah začetka spletnega podjetja boste morali začeti s platformo, ki ponuja vse potrebne funkcije z nizkimi stroški. Za glavno programsko opremo ali platformo za e-trgovino, ki jo izberete, je predplačilo, nato pa še stroški za njene dodatke in storitve, ki so potrebni za ustvarjanje vaše spletne trgovine.

Stroški – Shopify

Shopify ima več načrtov, od 29 dolarjev na mesec in do 299 dolarjev na mesec. Vsak od teh načrtov ima svoje možnosti prikazane na spletnem mestu Shopify. Izberete lahko osnovni načrt Shopify za zagon spletne trgovine in nadgradnjo na druge premium načrte, ko vaše podjetje raste.

Poskrbite za načrte

Vsi načrti vključujejo ime domene, SSL potrdilo in spletno gostovanje za vaše spletno mesto e-trgovine.

Ko začnete svoje podjetje z osnovnim načrtom Shopify, boste imeli neomejeno prostora za shranjevanje datotek, 2 uporabniška računa za upravljanje spletne trgovine, možnosti za dodajanje neomejenih izdelkov, podporo 24/7 in več.

Osnovni načrt vam zaračuna dodajanje razširitev in orodij drugih proizvajalcev na vašem spletnem mestu. Na koncu boste plačali več denarja za uporabo dodatkov, ki so potrebni za prilagoditev vaše spletne trgovine.

Drug dejavnik, ki povečuje stroške, je rešitev za plačilo. Shopify ima privzeti prehod za plačilo (Shopify Payments), ki za vsako transakcijo v vaši spletni trgovini zaračuna 2,9% + 30 centov.

Vedno lahko uporabite rešitev drugih plačil. Vendar bo Shopify zaračunaval 2,0% pavšalne pristojbine za vse transakcije s strani tretje rešitve. Če izberete načrt Advanced Shopify, boste morali plačati 0,5% za transakcijo, sam pa ta načrt stane 299 USD na mesec.

V začetni fazi lahko uporabite Shopify Payments, ki je privzeta rešitev in razmeroma enako kot druge platforme, kot sta Stripe in Braintree.

Stroški – WooCommerce

WooCommerce je odprtokodna platforma in eden izmed najboljših vtičnikov WordPress eCommerce. Brezplačno ga lahko prenesete iz skladišča WordPress.org.

Oglejte si to primerjavo med WordPress.com in WordPress.org, če potrebujete informacije o dveh WordPress “okusih”.

Če želite začeti z WooCommerce, boste morali kupiti ime domene, SSL potrdilo in račun za spletno gostovanje.

Običajno domensko ime, SSL potrdilo in spletno gostovanje stanejo 13,99 USD / mesec. To je lahko veliko denarja, če šele začnete.

Na srečo je tehnologija napredovala in zdaj obstajajo specifična podjetja za gostovanje WooCommerce, ki znižajo vaše začetne stroške.

Bluehost za WordPress in WooCommerce

Za gostovanje za vašo spletno trgovino priporočamo Bluehost. Priporočajo ga tudi jedro programa WordPress in uradniki WooCommerce. Bluehost se je strinjal, da bo našim uporabnikom ponudil brezplačno ime domene, brezplačen SSL certifikat in velik popust pri spletnem gostovanju.

Po sprejetju te ponudbe boste morali plačati le 6,95 USD na mesec, kar je veliko bolj dostopno za nove lastnike spletnih trgovin.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Če želite še več gostovalnih rešitev, si oglejte izbiro naših strokovnjakov za najboljša podjetja za e-trgovino.

Če primerjate začetne stroške Shopify z WooCommerce, potem je WooCommerce precej kupčija. Z WooCommerce ni plačil za transakcije, kar pomeni, da vam ni treba deliti dobička od prodaje in lahko dobro zaslužite v svoji trgovini.

Z negativne strani so WooCommerce premijske razširitve drage in plačati morate zajeten znesek, da v svojo spletno trgovino dodate posebne funkcije..

Dobra novica je, da boste v repozitoriju vtičnikov WordPress za vsako plačljivo rešitev našli brezplačno alternativo. Drugi dejavnik prihranka stroškov je, da lahko kupite samo orodja in dodatke, ki so potrebni za vašo spletno trgovino. WooCommerce vam omogoča, da izbirate in izbirate funkcije glede na vaše posebne potrebe.

Zmagovalec: WooCommerce je jasen zmagovalec, saj vam prihrani denar do najvišje ravni. S podporo programa WordPress premaga Shopify enostavno v smislu brezplačnih dodatkov in zunanjih orodij. Brez provizij za transakcije je tudi pomemben dejavnik “win” za WooCommerce.

4. Plačilni prehodi

Tako Shopify kot WooCommerce ponujata številne rešitve za plačilo, ki vam olajšajo sprejemanje plačil od strank. Priporočamo, da dodate več načinov plačila, ki so primerni za zbiranje plačil in tudi strankam, ki lahko plačujejo v vaši trgovini.

Rešitve za plačilo – Shopify

V storitvi Shopify je na voljo privzeta možnost plačila, imenovana Shopify Payments (ki jo napaja Stripe), ki jo lahko uporabite za sprejemanje plačil od svojih strank. Omogoča vam enostavno integracijo številnih drugih rešitev za plačilo.

Potrdi plačila

Velika slabost Shopifyja je, da jim morate plačati dodatno 2,0% transakcijsko provizijo za vsako transakcijo. Ta strošek je poleg privzetih stroškov, ki jih odšteje storitev tretjih oseb, ki jo uporabljate na svojem spletnem mestu. Če uporabljate načrt Advanced Shopify, morate plačati 0,5% za transakcijo; vendar ta načrt stane 299 dolarjev na mesec, kar je zelo drago.

Njihov privzeti prehod za plačila Shopify Payments nima plačil za transakcije. Čeprav bo za vsako transakcijo zaračunana osnovna pristojbina za kreditno kartico. Shopify ima svoje cene kreditnih kartic, ki se začnejo od 2,9% + 30 centov za vsako transakcijo. Ko nadgradite na večji načrt, se transakcijski stroški samodejno zmanjšajo.

Rešitve plačil – WooCommerce

WooCommerce privzeto integrira plačilni prehod Paypal in Stripe. Vendar lahko v svojo trgovino WooCommerce dodate katero koli rešitev za plačilo z uporabo dodatkov in WordPress vtičnikov.

Plačila WooCommerce

WordPress vtičniki tudi olajšajo uporabo na tisoče rešitev za plačila na vašem spletnem mestu, kar pomeni, da lahko zaprosite za plačilno storitev in obstaja velika verjetnost, da bo na voljo kot vtičnik. Prav tako lahko ustvarite svoje lastne rešitve za plačilo po meri in jih dodate v svojo spletno trgovino.

WooCommerce pri nobeni transakciji nikoli ne zaračuna nobenega denarja. Za sprejemanje plačil prek spleta boste morali plačati samo privzete pristojbine za rešitve tretjih oseb, ki jih uporabljate. Tako lahko obdržite, kar zaslužite.

Velike spletne trgovine, ki uporabljajo plačilno storitev tretje osebe, lahko uporabljajo WooCommerce in prihranijo veliko denarja, ker nimajo transakcijskih stroškov. Če pa ste zagon in želite uporabljati Shopify za ustvarjanje spletne trgovine, ima njihov privzeti prehod za plačilo najnižjo začetno ceno.

Zmagovalec: To je neodločen rezultat. Tako Shopify kot WooCommerce imata na voljo več možnosti za plačilne rešitve in jih je mogoče spremeniti glede na zahteve vaše spletne trgovine.

5. Addons

Za ustvarjanje spletne trgovine lahko uporabite katero koli platformo za e-trgovino, vendar brez dodatkov in razširitev ne bo popolna rešitev. Prej ali slej boste morali na svoje spletno mesto dodati več funkcij in tu se začnejo pojavljati dodatki.

Nekateri od teh dodatkov vključujejo storitve trženja e-pošte, orodja za generiranje svinčenih izdelkov, orodja za SEO, rešitve za analitiko, programsko opremo za podporo strankam in drugo.

Ne glede na to, ali uporabljate Shopify ali WooCommerce, lahko v spletno trgovino dodate na tone dodatkov in orodij drugih proizvajalcev, da spletno mesto popeljete na naslednjo raven.

Addons – Shopify

Shopify ima App Store, ki je podoben Googlu Play za telefone Android. Iz trgovine Shopify App lahko prenesete in namestite katero koli aplikacijo, da jo dodate kot funkcijo v svoji spletni trgovini. V trgovini Shopify App je na voljo sto tisoč aplikacij. Omogoča vam tudi uporabo ključa API katerega koli dodatka, da ga vključite v Shopify.

Shopify App Store

Odličen primer orodja za generiranje svinca je OptinMonster. To je najbolj priljubljeno orodje za trženje e-pošte, ki vam pomaga sestaviti seznam e-poštnih sporočil in zmanjšati opustitev vozička. Njihove aplikacije so močne, da vam pomagajo upravljati SEO, preglede, kode kuponov, odštevanja in še več.

Za dodajanje funkcij in funkcionalnosti na svojem spletnem mestu lahko uporabite brezplačne in premium dodatke iz trgovine Shopify. Brezplačne aplikacije se integrirajo v vašo trgovino prek ključev API, premium aplikacije pa prihajajo z mesečnimi in letnimi naročninami.

Addons – WooCommerce

WooCommerce je WordPress vtičnik, ki omogoča prilagodljivost. Brez težav deluje z drugimi 50.000 brezplačnimi vtičniki WordPressa. Prav tako se enostavno integrira s premium WordPress vtičniki.

Razširitve za WooCommerce

S pomočjo teh vtičnikov lahko v svojo spletno trgovino dodate neverjetne funkcije, kot so plačilne rešitve, rešitve SEO in analitika, orodja za optimizacijo hitrosti, orodja za vsebino, dodatki za pregled izdelkov in še veliko več.

Ko vaše podjetje raste, lahko najamete interno razvojno ekipo, ki bo ustvarila vtičnike in razširitve po meri, ki bodo vključeni v WooCommerce. Tako lahko na spletno mesto za e-trgovino brez težav dodate poljubno funkcionalnost.

Zmagovalec: WooCommerce je zmagovalec. Poskusili smo dodati aplikacije po meri v Shopify in je izredno težko. Vendar pa se WooCommerce enostavno integrira s poljubnimi vtičniki po meri, poleg tega pa lahko preko WordPressa naložite tudi svoje dodatke po meri. Ker je odprtokodna programska oprema, je prilagodljivost, ki jo ponuja, neprimerljiva.

6. Prilagodljivost

Vsako podjetje, naj bo to spletno ali ne, s časom raste. Z rastjo se pojavljajo novi izzivi in ​​za upravljanje podjetja potrebujete več virov.

Tako Shopify kot WooCommerce sta bila narejena za obvladovanje prometnih mest in neomejena naročila strank. Vendar pa vedno obstajajo razlike, ki jih je treba upoštevati pri platformi, ki jo izberete za izdelavo svoje spletne trgovine. Potrebovali boste platformo, ki vam omogoča nemoten obseg poslovanja.

Prilagodljivost – prilagoditi

Shopify je preprosta platforma, ki vam s svojim osnovnim načrtom pomaga začeti spletno poslovanje. Ko vaše podjetje raste, lahko nadgradite na načrt z več možnostmi in funkcijami. Najboljši del Shopify je, da vam ni treba upravljati posodobitev, varnosti ali učinkovitosti spletne trgovine.

Občutite razširljivost

Pri svojem rastočem poslu se lahko zanesete na Shopify, saj skrbijo za vašo uptime, varnostno kopiranje spletnih strani, optimizacijo hitrosti in drugo. Če želite biti še posebej pozorni pri svoji spletni trgovini, lahko uporabite njihovo podjetniško storitev, ki je priložena načrtu Shopify’s Plus.

Ti Shopify načrti so dragi, vendar zmanjšujejo delo z vaše strani in se lahko osredotočite izključno na rast vašega podjetja. Prav tako vam ni treba najeti ekipe za upravljanje vašega spletnega mesta, kar pomeni, da ni dodatnih stroškov za izgradnjo ustrezne nastavitve za upravljanje spletnega mesta. Vendar boste morali načrtovati dolgoročno rast, da pokrijete stroške, ki jih vsak mesec plačujete podjetju Shopify.

Prilagodljivost – WooCommerce

WooCommerce se glede upravljanja spletnega mesta povsem razlikuje. To je samoplačnikova platforma, ki jo boste morali upravljati sami, vključno s posodobitvami spletnega mesta, varnostnimi kopijami, varnostjo in več.

Prilagodljivost za WooCommerce

Vendar pa je WooCommerce izjemno prilagodljiv, zato lahko enostavno upravljate z rastjo svoje spletne trgovine. Imeli boste tudi popoln nadzor nad upravljanjem svojih virov in dodali samo plačane razširitve, ki jih dejansko potrebujete in uporabljate na svojem spletnem mestu.

Ko se bo vaš promet povečeval, boste morali nadgraditi tudi svoj načrt gostovanja, če želite preživeti naraščajočo razširljivost. Včasih se stroški gostovanja močno povečajo, zato boste morali za upravljanje spletnega mesta WooCommerce iskati druge ponudnike gostovanja WordPress, kot sta WP Engine ali LiquidWeb..

Zmagovalec: Tu je zmagovalec Shopify, saj je enostavno spletno trgovino z njimi prilagoditi. Če pa potrebujete prilagodljivost in ste pripravljeni plačati za upravljano spletno gostovanje, potem morate razmisliti o uporabi WooCommerce.

7. Zaključek – Shopify vs. WooCommerce

Za ti dve platformi e-trgovine smo primerjali stroške, enostavnost uporabe, plačilne rešitve in drugo. Na splošno je popolnoma odvisno od vaše uporabe in zahtev. Shopify in WooCommerce izstopata na različnih področjih.

Tu so ključne točke zgornje primerjave, ki vam bodo pomagale pri izbiri platforme Shopify in WooCommerce.

Pros – Shopify

 1. Zagon je preprost in uporabniku prijazen.
 2. Svojo spletno trgovino sploh ne potrebujete.
 3. Uporabite lahko privzeto plačilno rešitev ali dodate tretjo rešitev.
 4. Enostavno prilagodite svoje spletno mesto po potrebi.

Proti – Shopify

 1. Nimate popolnega nadzora nad svojo spletno trgovino.
 2. Transakcijske pristojbine lahko zmanjšajo vaš dobiček od prodaje.
 3. V Shopify boste morali izbrati načrt za nadgradnjo.
 4. Izbira ne samo tistih funkcij, ki jih potrebujete.

Če iščete rešitev, ki na vašem koncu ne potrebuje nikakršnega upravljanja, ki bi ga lahko hitro spreminjali, ko vaše podjetje raste, potem za ustvarjanje spletne trgovine izberite Shopify..

Prednosti – WooCommerce

 1. Je odprtokodna programska oprema in vključuje poljubne dodatke po meri.
 2. Imeli boste popoln nadzor nad svojim spletnim mestom.
 3. Začetni stroški so poceni za postavitev vaše spletne trgovine.
 4. Obstajajo gostovanja, specifična za WooCommerce, ki znižajo vaše stroške pri spletnem gostovanju.

Slabe strani – WooCommerce

 1. Svoje spletno mesto boste morali upravljati sami, kar vključuje posodobitve, varnostne kopije, varnost in več.
 2. Programsko opremo se boste morali naučiti v celoti, saj ima neomejene funkcije in je lahko nadvse, če ne veste točno, kaj iščete.
 3. Stroški razširljivosti lahko zajamejo vaš proračun.

Če želite začeti z nižjimi stroški in potrebujete popoln nadzor za upravljanje spletnega mesta e-trgovine, potem je WooCommerce neverjetna platforma za vas.

Oglejte si ta članek o BigCommerce vs WooCommerce. Mogoče boste morda želeli prebrati celoten seznam možnosti Shopify in tekmovalcev.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal primerjati Shopify proti WooCommerce in boste lahko izbrali najboljšo platformo za svoje potrebe.

Morda boste želeli preveriti tudi naša navodila po korakih o izdelavi spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map