WPML vs. Polylang – katera je boljša? (Primerjava)


Želite ustvariti večjezično spletno mesto? Vzpostavitev večjezičnega spletnega mesta je najboljši način za razširitev dosega na svetovno občinstvo.

Medtem ko je na trgu na desetine vtičnikov za prevod WordPress, dva od njih izstopajo od ostalih – WPML in Polylang.

V tem članku bomo naredili popolno primerjavo teh dveh priljubljenih prevodnih vtičnikov in vam pomagali ugotoviti, kateri je najboljša izbira za vaše edinstvene potrebe.

WPML vs. Polylang – Vsebina

Cilj te primerjave je podrobno raziskati lastnosti obeh vtičnikov in primerjati njihove lastnosti, kako se razlikujejo in kateri res ustreza vašim potrebam.

Pokrivali bomo predvsem naslednje točke.

 • Enostavnost uporabe
 • Upravljanje prevajanja
 • Prevajalska služba
 • Število podprtih jezikov
 • Prevodi besedil
 • Podpora za e-trgovino
 • Integracija medijev
 • Podpora in dokumentacija

Preden pa se poglobimo v dejanske značilnosti vtičnikov, si oglejmo hiter pregled. Pomagali boste lažje razumeti vtičnike, če jih še niste seznanili.

WPML vs. Polylang – Pregled

WPML je močan večjezični vtičnik s poenostavljenimi kontrolami in konfiguracijami. Z več kot 40K aktivnimi namestitvami ni nobenega dvoma, WPML je eden najbolj priljubljenih večjezičnih vtičnikov WordPress na trgu WordPress.

WPML omogoča zelo enostavno prevajanje vaše vsebine v različne jezike, ne da bi pri tem morali žrtvovati nobene funkcije vašega spletnega mesta.

wpml vs polylang

WPML je plačljiv vtičnik. Cena tega vtičnika se začne pri 29 USD.

Polylang je še en močan prevodni vtičnik, ki stoji kot največji konkurent WPML. Uporabniški vmesnik Polylang je zelo preprost. Vse, kar morate storiti, je, da dodate svojo vsebino, ustvarite strani, kategorije in oznake in nato določite jezike za vsako od njih.

polilang, polylang VS WPML

Svojim uporabnikom lahko ponudite toliko jezikovnih priporočil. S programom Polylang lahko uporabite tudi skripte jezika RTL. Vtičnik samodejno prenese jezikovni paket WordPress in jih nato posodobi na vašem spletnem mestu. Ne glede na to, kateri jezik želite, lahko ste prepričani, da boste imeli pravi jezikovni paket s Polylangom.

Polylang ponuja tudi vrhunsko različico z razširjenimi funkcijami in možnostmi prilagoditve. Cena komercialne različice Polylang se začne pri 99 € (približno 111 USD).

Primerjava lastnosti: WPML proti Polylangu

Ker sta dva najbolj priljubljena vtičnika za prevajanje, sta oba vtičnika napolnjena z neverjetnimi lastnostmi. Ker gre za primerjalno objavo, si bomo podrobneje ogledali vsako njegovo funkcijo.

Kot rečeno, začnimo.

1. WPML vs. Polylang – Enostavna uporaba

Z WPML lahko eno jezikovno spletno mesto v samo nekaj minutah pretvorite v večjezično. .

WPML enostavna uporaba

Ko namestite in aktivirate WPML večjezični CMS (osrednji vtičnik), boste usmerjeni v čarovnika za nastavitev, kjer lahko določite bistvene nastavitve, na primer možnost nastavitve privzetega jezika, dodate dodatne jezike, določite, kje naj nastavite do jezikovnih stikal. Jezikovna stikala so lahko prikazana v meniju, nogi in stranski vrstici.

Omogoča tudi konfiguriranje strukture URL-jev za več jezikov za poddomene, imenike in parametre URL-ja.

Po drugi strani, Polylang nima hitrega vodnika za začetek ali čarovnika za nastavitev, ki bi vam olajšal življenje s konfiguracijo vtičnika.

Če želite konfigurirati jezike na svojem spletnem mestu, se morate pomakniti do Jezik možnost znotraj nastavitev Polylang na nadzorni plošči WordPress.

Enostavnost uporabe Polylang. WPML proti Polylangu

Od tam lahko najdete možnosti za dodajanje novega jezika. Ko dodate želene jezike, je precej enostavno obdelati dodajanje prevesti vsebino iz urejevalnika objav in strani. Vse kar morate storiti je, da to storite izberi pravi jezik in prihranite svojo stran.

Tako kot WPML je tudi pri Polylangu mogoče spremeniti ali posodobiti jezikovne nastavitve na nadzorni plošči WordPress. Uporabite lahko tudi nastavitve jezika nizov in nastavitve jezika jezika.

Zmagovalec

Oba vtičnika olajšata prevajanje vaše vsebine, vendar je s čarovnikom za nastavitev prevod WPML še lažji. Torej je WPML zmagovalec, ko gre za preprosto uporabo.

2. WPML vs. Polylang – Upravljanje prevodov

Tako Polylang kot WPML podpirata samodejno in ročno prevajanje. Z avtomatskim prevajanjem lahko prihranite čas. Če pa želite, da je prevod natančen in dober človek, svetujemo, da ga prevedete ročno sami ali najamete strokovnjaka za prevajanje. Oglejmo si, kako ti vtičniki omogočajo upravljanje celotnega postopka ročnega prevajanja.

Z WPML je funkcija upravljanja prevodov na voljo kot dodatek. Ko aktivirate dodatek, lahko vsebino za prevod pošljete neposredno z nadzorne plošče.

Po drugi strani, Polylang vam omogoča, da integrirate sistem upravljanja prevodov v oblaku, znan kot Lingotek. Z Lingotekom lahko dostopate do brezplačnega strojnega prevoda ali najamete strokovnjaka, ki bo to storil namesto vas. Slaba stran je, da morate namestiti drug vtičnik Lingotek in morate nastaviti račun pri Lingoteku.

Zmagovalec

Upravljanje prevajanja WPML je na voljo kot dodatek, medtem ko Polylang od vas zahteva, da namestite Lingotek, vtičnik drugih proizvajalcev.

3. WPML vs. Polylang – Število podprtih jezikov

WPML je dobavljen s prevodnimi datotekami za 64 jezikov, ki jih lahko uporabite takoj po namestitvi vtičnika. Če pa potrebujete dodatne jezike, jih lahko dodate tudi s pomočjo jezikovnega urejevalca.

WPML jeziki, WPML proti Polylangu

Polylang tudi v tem pogledu veliko dela.

Poliglanski jeziki, WPML proti Polylang

Podpira več kot sto jezikov za prevode in dodate jih lahko tudi več.

Zmagovalec

Glede na število podprtih jezikov se Polylang postavlja proti vsem njihovim tekmovanjem.

4. WPML vs. Polylang – Možnosti lokalizacije

Tako WPML kot Polylang vam omogočata prevajanje besedil iz tem in vtičnikov, ki jih uporabljate na svojem spletnem mestu. S to funkcijo lahko ustvarite tudi večjezično skrbniško območje.

WPML podpira teme in lokacijo vtičnikov na tri načine:

 • Uporabite samo String Translation
 • Uporabite String Translation, vendar naložite .mo datoteke kot varnostno kopijo
 • Naložite samo .mo datoteke.

Če pa v datoteki WPML in. Ni določen prevod Polylang vam bo omogočil lastni prevod določenega jezika za katero koli temo ali vtičnik.

V WPML-ju prevajanje teme spletnega mesta in besedila vtičnika nadzira String Translation funkcija. Pravzaprav išče vsebino, ki jo je mogoče prenesti, v svoji temi in vtičniku, nato pa vam omogoča, da dodate nadomestno besedilo.

Polang, uporablja Poedit in Loco Prevajalec za prevajanje teme in vtičnikov.

Zmagovalec

Oba vtičnika ponujata precej dobro delo v smislu prevajanja tem in vtičnikov.

5. WPML vs. Polylang – Podpora za e-trgovino

No, če želite sestaviti večjezično spletno mesto za e-trgovino, potem so ti vtičniki lahko zelo koristni. Spletna mesta za e-trgovino potrebujejo več dela v zvezi s postavitvijo celotne trgovine v primerjavi s preprostimi spletnimi dnevniki.

In dokler uporabljate ta dva vtičnika, ni treba skrbeti. Licenca WPML cms z višjimi cenami bo zajemala vse, kar je potrebno za prevod celotnega spletnega mesta o e-trgovini. Licenca cms vas stane približno 79 USD, podpirajo pa ga tudi druge integracije e-trgovine.

Če želite Polylang uporabiti za oblikovanje večjezične trgovine e-trgovine, potem bodisi nadgradite na Polylang Pro ali kupite dodatek WooCommerce podjetja Polylang.

Zmagovalec

Oba vtičnika ponovno ponujata odlične možnosti, vendar je WPML za uporabnike najbolj optimalna izbira, saj stane manj.

6. Medijske integracije

Pri prevajanju predstavnostnih datotek, kot so slike in videoposnetki, je treba veliko delati. Če prikažete naslove slik in sodelujete z notranjimi konfiguracijami, kot so alt oznake, poimenovanje itd., Poiščite vtičnik, ki podpira večjo predstavnostno datoteko.

WPML prihaja z modulom za prenos medijev, ki ga je treba aktivirati, preden lahko prevedete predstavnostne datoteke.

WPML vs Polylang, WPML medijski prevodi

Uporaba ene medijske datoteke za več jezikov je odlična možnost, saj boste prihranili veliko dela in prostora na spletni strani.

Polylang deluje skoraj enako kot WPML.

Medijski prevodi Polylang, WPLM proti Polylang

Morate samo omogočiti modul znotraj vtičnika in nato lahko konfigurirate predstavnostne datoteke z ustreznimi napisi in imeni v več jezikih.

Zmagovalec

Ker WPML in Polylang opravljata isto delo, vam lahko uporaba katerega koli od njih omogoči enako izkušnjo za vaše medijske datoteke.

7. Podpora in dokumentacija

Ena od prednosti izbire premium premium WordPress vtičnika pred brezplačnim vtičem je, da premium vtičnik prihaja s premijsko podporo. To je lahko zelo koristno, ker če se med uporabo ali konfiguriranjem vtičnika v katerem koli trenutku zataknete, lahko stopite v stik s skupino za podporo ali poiščete dokumentacijo in rešite svoje težave.

Vtičnik WPML kot premium vtičnik premaga hlače vse svoje konkurence, ko gre za podporo. Spletna dokumentacija je zelo podrobna in jasno razloži vse, od nastavitve vtičnika do uporabe njegovih funkcij za najboljše rezultate.

Polylang ne ponuja podpore za svoj brezplačni vtičnik. Njihova dokumentacija ni tako obsežna kot vtičnik WPML.

Zmagovalec

WPML je nedvomno zmagovalec, ko gre za podporo

Zaključek: Kateri je boljši – WPML ali Polylang?

Tako WPML kot Polylang so odlična izbira za izdelavo večjezičnega spletnega mesta. Verjamemo, da je WPML boljši vtičnik za prevod kot Polylang zaradi svojega čarovnika za nastavitev in odlične podpore.

Če bi raje šli z brezplačnim vtičnikom, potem je Polylang prava izbira za vas. Upamo, da vam bo ta članek pomagal najti ustrezen prevodni vtičnik za vaše potrebe.

Če vas zanima, lahko preberete podrobnosti o ustvarjanju večjezičnega spletnega mesta z WPML in s Polylangom .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me